Frågor och svar

Svar på de vanligaste frågorna vi får.

Initiativtagare till projektet Livet Blir Bättre är föreläsaren och författaren Andreas Jonsson. Andreas är en av landets mest anlitade föreläsare till skolor och ungdomsorganisationer. Varje år träffar över 14.000  elever och skolpersonal Andreas i arbetet om respekt för alla människors lika värde – oavsett hudfärg, religion eller sexuell läggning.

 

För att posta ett inlägg på hemsidan krävs det att du är inloggad på ditt privata facebookkonto. Postfunktionen hemsidan är enbart till för att dela med sig av den story som du tror att kan hjälpa andra i liknande situation.

Alla inlägg granskas före publicering på hemsidan, detta sker normalt sätt inom 24 timmar. Vi förbehåller oss rätten att radera inlägg som bryter mot ett gott samtalsklimat eller på annat sätt är kränkande eller bryter mot svensk lagstiftning.

Du når Andreas lättast genom att maila till hej@andreasjonsson.nu eller ringa 036 – 777 77 70.

Filmproduktionen är ett samarbete mellan Andreas Jonsson LIVE AB, JN Filmproduktion AB, iNDEPT Videoproduktion samt Ben Cotton Film. Stillbildsfotograf: Matilda Aldsjö,

Alla pengar som skänks går oavkortat till projektet Livet Blir Bättre. Bland annat kommer pengarna gå till att utveckla projektet,  ge skolor och föreningar möjlighet till gratis föreläsningar och trycka upp material för pedagoger att arbeta med för att motverka kränkningar i pedagogisk miljö.

Enligt våra vänner på stiftelsen Friends är det ca 60.000 barn som mobbas i Sverige.

Om du är utsatt för mobbning eller av annan anledning mår dåligt är det viktigt att du söker hjälp och pratar med någon vuxen i din närhet. De flesta skolor har en kurator och/eller skolsköterska på plats som du kan boka tid och prata med.

Du kan även söka hjälp genom att kontakta någon av nedan organisationer som arbetar med barn och unga.

UNGDOMSMOTTAGNINGEN
Sök efter din närmsta ungdomsmottagning. Här kan du få råd, tips och stöd.
www.umo.se

BRIS
Barnens rätt i samhället erbjuder stöd till barn via telefon, mail och chatt.
www.bris.se

RÄDDA BARNEN
Stöd via exempelvis telefon och sorggrupper.
www.raddabarnen.se

.

Fortfarande inte fått svar?