Malins story

Malin Poncho Lennartsson 15 augusti, 2017

Om jag ändå kunde spola tillbaka tiden 10 år, till mitt tolvåriga jag. Så att jag kunde skydda dig, förbereda dig. Jag skulle förklara för dig att du, lilla Malin, kommer stöta på mycket ondska i världen men låt inte detta svarta ner ditt varma hjärta.

Låt inte allt hat konsumera dig så att du också hatar, håll inte inne ilskan inombords, lär dig att förlåta och gå vidare du kommer längre på det. Lyssna inte på orden, lyssna inte på rösten i ditt huvud som säger åt dig att känna avsky mot dig själv, att du är värdelös, konstig, överdriven. Du är värdefull Malin och du är unik.

Att vara populär, att ha tonvis med vänner det betyder inte lika mycket när du blir äldre. Våga vara dig själv för du kommer hitta de vänner som älskar dig precis som du är, våga yttra din vilja, våga gå din egen väg. Låt ingen trycka ner dig, låt ingen mata demonerna i ditt huvud. Det blir bättre, även vid den allra mörkaste natt, när det känns som alla celler inuti dig går sönder av sorg och av smärta, jag lovar dig att det blir bättre.

Och Malin, och alla andra “Malin” där ute…våga prata! Du är inte svag, du är stark, det är inget skamfullt med att smärtan inombords blir olidlig du måste lova mig att våga prata.


Lämna ett svar

Your email address will not be published.