Till mitt 7-åriga och framåt.

Ingrid Gustafsson 21 september, 2017

Tänk om jag kunde spola tillbaka tiden 44 år, till mitt sjuåriga jag. Så att jag kunde skydda dig, förbereda dig på vad som skulle komma. Det började redan i första klass. Jag fick inte vara med på rasterna. Stod själv. De sa att jag var ful och tjock, hade inte märkeskläder, blev kallad glasögonorm, var för blyg, pratade inte bra eller ok (hade skriv – och språksvårigheter), gick hos talpedagog. Räckte jag upp handen var det fel och räckte jag inte upp handen var det fel. Gymnastiken var värst. De ville inte klä om när jag var där, valdes alltid sist när det skulle väljas lag. De gömde mina kläder. De hällde vatten i mina skor. Jag tvingades äta sand. Gick om ett år men detta hjälpte inte så mycket. På rasterna och i matsalen var de på mig igen. Bytte skola andra terminen i fyran. Började på en privatskola. Gick där till och med sexan. Det bästa mina föräldrar kunde göra för mig då. Mina föräldrar fick betala en terminsavgift för mig varje termin i privatskolan. Och detta tackar jag dem för. Privatskolan är det bästa som kunde hända! Där var jag som alla de andra och fick vara med! Högstadiet började jag i en kommunal skola igen eftersom privatskolan endast hade klass ett – klass sex. Högstadiet blev min tredje skola. Och där började mobbningen om på nytt igen trots att inga elever från min högstadieskola gick där. Åter igen var gymnastiken, rasterna och matsalen värst! Samma saker hände om igen i tre läsår. I nian var jag aldrig med i gymnastiken. Gick aldrig dit. Vägrade utstå deras hånfulla blickar,hårda ord för att jag klädde om! De fick mig verkligen att tro att jag var fula! Jag skolkade från dessa lektioner, och jag ångrar inte det! För i deras ögon så var jag den fula ankungen! Vid femton års ålder fick jag prata med psykiatriker och fick psykofarmaka utskrivet första gången men inte sista. Utskrivet för oro, ångest, nedstämdhet, tvångshandlingar, tvångstankar. Har haft psykofarmaka hela tiden sen dess förutom ett försök utan men detta fungerade inte i längden så jag började igen. Och denna medicin lindrar även mina tvångstankar och tvångshandlingar. Och jag har fortfarande oro, nedstämdhet och ångest men min medicin lindrar. Men jag har två gånger i livet tagit överdoser av tabletter och då blivit magpumpad! Och jag tycker att jag är ful och därför har jag aldrig shorts, kjol eller linne på vår/sommar t.ex.

Ingrid, 51 år 2017.


1 kommentar

Photo
Isabelle Rindal 21 juli, 2019 at 16:16

Kärlek och stöd till dig Ingrid - du är perfekt som du är!


Lämna ett svar

Your email address will not be published.